Hej Virtanen! Här är min 200-lista.

Häromdagen presenterade Fredrik Virtanen en lista på 200 låtar som enligt honom alla har betyg 5. Naturligtvis kollade jag in den direkt och kan efter några timmars lyssnande konstatera att jag och Fredrik inte har särskilt överlappande musiksmak. Och det gör hans lista ännu mer intressant för mig, naturligtvis.

Och naturligtvis börjar man – i samma ögonblick som man hör att han har gjort en lång lista – själv att fundera på vilka låtar som skulle platsa på min lista. Sagt och gjort. Jag har nu tagit fram en lista över 200 st 5-poängare. Jag har inte följt Fredriks ”max en låt per artist”-regel eftersom det faktiskt är så att flera artister förtjänar mer än en plats på min lista. Och jag har heller inte försökt mig på några creddiga val. Varnar alltså för detta. De 200 låtarna är helt enkelt bra låtar. Varken mer eller mindre. Se listan som ett kondensat av min musiksmak, med några viktiga luckor som utgörs av framförallt Beatles och Pink Floyd. De hade nog knipt 10 låtar tillsammans på listan…

Listan är inte i rangordning, förresten.

Här är den:

Nu kan ni börja håna min musiksmak i kommentarsfältet nedan. Bring it on.