Tvåårsbloggare

Idag är det två år sedan jag startade första bloggen, Third Opinion. Och det är ett år sedan jag flyttade hit (och till Logistikfokus och Smartology). Två fantastiska år!

När jag för ett år sedan bestämde mig för att splitta Third Opinion i tre delar (jobbet, geekness och allt annat) visste jag inte mer än att jag hade ett behov av renodling, framförallt vad gällde logistikrelaterade inlägg. Därför har det blivit så att Logistikfokus har haft mitt största fokus under 2011. Smartology har hamnat lite på efterkälken (men precis nu fick jag idén att man kanske skulle slänga in hela Smartology på Tumblr…hmmm…).

Hur som helst. Perolofarnas.se har levt och frodats någorlunda under året och nu när jag tittar tillbaka ser jag en hel hög inlägg som jag faktiskt är väldigt nöjd med. Låt se…

[Förresten, alla länkar öppnas i ny flik, så klicka på bara]

Jag har under året producerat 38 st ”Bra länkar”-inlägg. Dessa har varit baserade på mitt läsande i Google Reader när man fram tills alldeles nyligen kunde kommentera bra grejer man hittade. Dessa länkar + kommentarer publicerades per automatik ungefär 10 st åt gången på min blogg. Se det som ett arkiv över min surfning under året. Nu har Google Reader stängt av denna möjlighet och därmed har också min publicering av dessa listor upphört. Eventuellt kan alternativa metoder dyka upp så småningom…

Källkritik är ett annat kärt ämne som också har med skola och utbildning att göra. Ända sedan mitt inlägg om bullshitfilter för snart två år sedan har jag skrivit om detta. Jag inser också att jag på kuppen antagligen blivit en ateistisk republikan (en svensk – inte amerikansk!). Några inlägg på detta tema:
Ibland får jag för mig att säga vad jag tycker.
Ibland rekommenderar jag saker som jag gillar:
Med en alldeles egen blogg får man skriva om precis vad man vill, till exempel om:
Sommaren spenderades delvis med privatarkeologi, dvs vindsröjning. Detta resulterade i diverse inlägg om dåtiden:
Ibland får jag hedersuppdraget att gästblogga hos andra:
  • Digitalt företagande – några tips handlar om hur man kan använda olika verktyg och tjänster som småföretagare. Publicerad på Sprinkler.
  • Min bästa vän handlar om hur jag som forskare använder (och vill kunna använda) min iPad i arbetet. Publicerad på bloggen för Chalmers Bibliotek.
  • På suveräna 365 Saker gästbloggade jag om filmmusik.
Mina barn producerar alster av stort publiceringsvärde. Eller vad sägs om dessa:
Och ibland kommer den där lilla författardjävulen och sätter sig på axeln. Och viskar i mitt öra:
  • Cereal Killer – En hemsk mordhistoria i flingmiljö
  • Like a shot of bad whisky – Jag har börjat engagera mig i gruppen Fotosöndag där man varje vecka ska ta en bild på ett visst tema. Min grej har hittills varit att ta bilder på leksaker, gärna lego, och skriva en historia som hör till. Just denna historia hör till temat Film Noir.
Och när man ser tillbaka på det så känns det som om 2011 varit ett riktigt bra bloggår, faktiskt.
Nu tar vi 2012. Bring it on.