World Wide Webcoast

World Wide Webcoast

Första dagen på Webcoast har varit allt. Informativ, rolig, nyttig, spännande, kort (alltför kort…) och innehållsrik. Och alldeles fantastiskt bra.

Idag har jag pratat på två sessioner. Jag och Stellan Löfving lanserade den vänliga förmedlingen Wesserbisser, blev filmade av Eva Wieselgren och intervjuade av Joakim Jardenberg. Vi fick många positiva kommentarer och jag känner att vi träffat helt rätt med vår idé om en gratisförmedling av kompetens.

Bild på mig när jag och Stellan höll vår presentation av Wesserbisser. Fotocred till Kristina Svensson.

På eftermiddagen hade jag tillsammans med Linnea Sjögren (Chalmers Bibliotek) och Sarah Johansson (informatör på Chalmers) en diskussion/session om hur ett universitet kan kommunicera sina resultat bättre. Tack, alla som var med för en riktig kanondiskussion!

Dagen har varit fylld av många bra samtal och bra sessioner. Jag har lyssnat på Johan Lange om LUCK-konceptet. En bok kommer kanske till Bokmässan i höst, eller vad säger du Johan? Du kan läsa mer om hans arbete här.

Joakim Jardenberg hade en session om transparens och öppenhet. Om hur det tog 2 dagar för nyheten om olyckan i Tjernobyl att nå oss 1986 medan hela världen tittar live på katastrofen i Japan 2011. Wikileaks spelar en viktig roll här, naturligtvis. Det går inte att gömma sig längre och gör man dåliga saker kommer det ut. En sminkad gris är likväl en gris.

Brit Stakston och Karin Ajaxon är rådgivare till IT-minister Anna-Karin Hatt. I deras session pratade de om den digitala agendan för Sverige som har arbetats fram. Publiken fick tycka till och diskussionen spände över allt från integritet och öppna system till Sveriges plats i den globala informationssandlådan.

Marie Axelsson jobbar som bloggare på supertjänsten Flattr (som jag skrivit om här). Hennes session slutade i ett helt rum uppsträckta händer som lovade att de skulle börja flattra bums. Bra!

Annika Lidne från Disruptive Media hade en bejublad session om hur man ska göra (och inte göra) när man bygger en ”startup”, dvs ett nytt företag med ny affärsmodell. Glädjande nog verkar det som om jag och @stellan tänkt rätt på flera punkter gällande Wesserbisser ;-).

Och just det, höll på att glömma. Binero har ju en grym tävling också. Man kan vinna en surfbräda + en surfresa! Jag är med och tävlar om Bineros grymma “surfplatta”!

3 thoughts on “World Wide Webcoast

  1. Kristina H Svensson

    Tack för fotocred. Inser att jag missat flera supersessioner – surt! Det är alltför kort kvar!!

  2. Anonym

    Tack P-O! Javisst är (minst) en bok klar till Bokmässan! Det blir glädje!
    Tack för stöd och uppmärksamhet – och välkomna till bloggen att debattera – och söka nya områden där LUCK kan vara till nytta!

  3. […] reactions from other bloggers who were at Webcoast, relating to Flattr (translated from Swedish): The session ended with the entire room with their hands in the air promissing to start using Flattr … Biggest Disappointment: Lack of Flattr stickers Going to dig into this a bit more, and I think you […]

Leave a Comment