GP gör det igen

Förra året publicerade GP en lista över ”Göteborgs 100 mäktigaste” (förra årets version finns här). Som forskare kunde jag inte hålla mig och tyckte till ganska rejält i mitt inlägg Opinionsmaktmissbruk. I huvudsak handlade min kritik om en alltför flexibel inställning till vetenskaplighet, logik, metodik och GP:s egen påverkan på en opinion. Läs det gärna. Och kom sedan tillbaka hit.

Nu har de gjort det igen. Idag publiceras den nya listan över Göteborgs 100 mäktigaste. GP har under året bytt ut hälften av medlemmarna i den mäktiga grupp av åtta journalister som utser de 100. Huruvida detta har påverkat de stora omflyttningarna eller ej vet jag inte. Men Håkan Hellström har klättrat till plats 8 (plats 14 förra året). Grattis Håkan! Du är mäktigare än Janne Josefsson!

5 Comments