Den 8 februari – vad gör du då?

Idag träffade jag Fredrik Toreskog (@FredrikToreskog) på Social Media Club Göteborg (en klubb för alla som älskar internet). Jag har läst en hel del om honom på senaste tiden. Det har säkert du också. I tidningarna står det om pappalediga Fredrik som satte upp som mål att inte bara skriva låtar utan också få spela upp dem i TV. Känns som ett hyfsat mål för en kille som inte skrivit låtar alls innan. Naturligtvis berättade han om projektet via sin blogg. Inga resultat utan yttre press.

Och – precis som en amerikansk collegefilm – visst fick han lira i TV!

Problemet (!) med detta var ju att han efter att ha uppnått sitt mål hade flera månader kvar av pappaledigheten. Vad göra? Beslut, beslut.

Jo, Fredrik bestämde sig för att höja ribban ytterligare. Och att samtidigt försöka göra världen lite bättre. Han har nu bokat hela Göteborgs Konserthus. Japp. Hela. 1247 platser. Som han själv fortmulerade det tidigare idag:

Jag vill se om en pappaledig amatörmusiker kan fylla konserthuset utan reklambudget och samtidigt göra något bra för andra människor.

Det är nämligen så att allt överskott från konserten doneras till Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus!

Hela hans historia sammanfattas i filmen nedan:

Konserten är den 8/2 och kostar 125 spänn. 100 kronor går till sjukhuset och 25 spänn till Konserthuset. Info om hur du bokar hittar du här.

One Comment