Saknar ni också temaplattorna?

Har fortfarande inte smält att jag ska få se The Wall live.

The Wall är en temaplatta av Pink Floyd som släpptes 1979. Dagens Itunes- och Spotifykonsumtion av enskilda låtar har helt och hållet tagit död på fenomenet temaplatta. En temaplatta är en skiva – ofta en dubbel – där alla låtar tillsammans berättar en story. Lite som en musikal fast utan Andrew Lloyd Webber. Och oftast med större gitarrförstärkare.

Några andra kända temaplattor genom historien (länkar till Spotify – stäng av shuffle och lyssna i rätt ordning):

Det görs inga temaplattor längre. Inte som förr. Men nu sätts alltså The Wall upp igen. Kolla in filmen nedan och erkänn – visst vill du se den?

Skit i om du gillar musiken eller ej. Showen är med all säkerhet helt otrolig (turnén har premiär i USA om en vecka). Och en sak är säker – temaplattorna har alltid potentialen att skapa helt otroliga konsertupplevelser.

Ses vi i maj i Globen?

2 Comments