OMFG! OMFG!! O.M.F.G!!!

Jag ska få se The Wall. Fattar ni?!! The Wall. Med Roger Waters.

Om det var en konsert som jag aldrig trodde att jag skulle få se live så var det denna. Att missa Berlin 1990 var tungt – även om jag såg den på TV. Att missa originalturnén med sisådär 10 år i målgruppsålder var också tungt. Och när Pink Floyd splittrades var katastrofen ett faktum. Jag skulle aldrig få se The Wall live.

Heh. Kolla in ett litet screenshot från min mailbox:

Här är beskrivningen från Ticnet:

Roger Waters, det kreativa geniet bakom musikpionjärerna Pink Floyd, bekräftar att hans banbrytande mästerverk The Wall kommer till Europa. Detta är första gången på över 20 år som The Wall kommer att framföras live.
Roger Waters och The Wall kommer att landa i över 25 europeiska städer för att fira att det har gått 30 år sedan albumet The Wall släpptes, och med Waters själv antydande att det här blir hans sista turné blir det här inget annat än decenniets hetaste.

Tidigare har showens produktion varit alldeles för stor för att tas på turné världen över, men med nya arenor och ny teknologi har dilemmat löst sig och nu, efter månader av grundlig planering, har Waters uppdaterat både känslan och det visuella i showen för att garantera att det överensstämmer med den bländande extravaganta intrycket som The Wall live en gång blev så legendariskt för. Genom detta tillåts alltså ännu en generation att inspireras av den lika grandiosa som hisnande audiovisuella upplevelsen.

Showen inleds med att muren rivs och under föreställningens första del byggs den upp igen, block för block. Under showens sista del står muren helt färdigbyggd. Roger Waters har till showen tagit fram en dynamisk ny videografik och illustrerande bilder som projiceras på muren som håller de gigantiska måtten av 743 kvadratmeter . Showen innehåller grandiosa specialeffekter som till exempel Gerald Scarfes originalillustrationer, ett kraschande flygplan, kvadrofoniskt ljud, pyroteknik, ”spot pods”, gigantiska uppblåsbara figurer, projektioner, videoprojektioner och en rad andra fulländade effekter.

Fattar ni? Hur bra kan inte detta bli?

Dags att plocka fram filmen igen. Och alla livebootlegs. Och vinylsvarven. Ja jävlar…

2 Comments