Varning! Ny bedrägerihärva vid bankomater!

En ny, mycket förslagen och farlig bedrägeriliga har börjat härja i landet. De har lyckats länsa bankkonton hos tusentals personer genom att lura till sig koder och kort.

”Det är omöjligt att skydda sig från denna typ av brott” säger en talesman för Polisen. ”Vi står chanslösa mot ligans metoder eftersom de inte använder sig av någon spårbar teknik”, fortsätter han. ”Deras modus operandi för tankarna till insiderjobb och vem vet hur högt upp i bankhierarkin en härva som denna sträcker sig?”

Vi vill därför, på Polisens anmodan, passa på att varna alla som tänker använda en bankomat den närmsta tiden. Ta det försiktigt och tänk på att alltid skydda kort och kod. Skriv aldrig upp koden på kortet och lita bara på dig själv.

Som grädde på moset har vi kommit över en av Polisens hemligstämplade bilder från en av brottsplatserna. Känsliga läsare varnas.

 

Polisen kallar metoden för Retro-Phishing.

One Comment