Ashes to ashes

Ashes to ashes

Sitter på ett hotell i Berlin. Vi flög hit igår strax innan alla svenska flygplatser stängdes på grund av askan från vulkanutbrottet på Island.

Jag är här med 23 andra och våra planer är att stanna till söndag (i övermorgon). Flyget går 11.20. Eller rättare sagt – planet skulle gått då. Som det ser ut nu är det andra transportmedel som gäller.

Vi kommer att försöka med tåg eller buss. Precis som alla andra. Helt otroligt hur sårbara vi är! Och hur stor betydelse flyget har på våra samhällen. Betydelse vi aldrig ser eller ens tänker på förrän vi står i Berlin utan säkrad hemresa.

Berlin, förresten. En mycket trevlig storstad. Jag föredrar metropol- framför sol-och-bad-resor. Härligt att komma till en stad som är tillräckligt stor för att ha ett väloljat och fungerande kollektivtrafiksystem. Dags för ett studiebesök, Västtrafik!

Men det finns en grej som suger här i Tysklands huvudstad.

Man kan inte få tag på WiFi någonstans. Dessa rader skriver jag på mitt hotell där man kan tjata sig till skakigt wlan om man handlar i baren. Det är enda stället jag har hittat hittills. Till och med Göteborg är bättre än detta.

Men, våren har hunnit hit i alla fall…

UPPDATERING 17/4: Vi ska resa hem en dag tidigare och har chartrat en buss om strax hämtar oss här i Berlin. Därefter blir det färja från Sassnitz till Trelleborg och ytterligare en charterbuss till Göteborg. Att resa med 24 logistikforskare innebär att det finns väldigt många som tycker att de vet bäst…

UPPDATERING 18/4: Kom till Göteborg 01:30 igår natt. Vår chartrade buss gick vidare till Borås, så jag kunde hänga med till Landvetter där jag hade parkerat bilen. Snacka om öde flygplats! Hursomhelst gick bilhämtning och hemfärd bra och jag kraschade i egen säng kl 3. Inser att vi klarade oss ganska lindrigt undan. På vår buss satt ett sällskap som hade rest i tre dagar från Barcelona genom ett antal kombinerade tåg- och bussresor. Då känns Berlin nästgårds.

One thought on “Ashes to ashes

  1. […] Iceland’s disruptive volcano – The Big Picture – Boston.com Publicerad: April 18, 2010 Från: http://www.boston.com Snygga bilder från Island. Själv har jag suttit fast i Berlin och har – såhär i efterhand – haft tur (thirdopinion.nu/2010/04/ashes-to-ashes/) […]

Leave a Comment