Tacopajernas tacopaj

Detta är en av mina absoluta favoriträtter. Jag äter alltid alldeles för mycket…

Receptet kommer från min vän Susann A.

Så här gör jag en dubbel sats. Räcker till en stor plåt/långpanna.

Deg

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk

Degen är en klassisk sconesdeg och görs enklast i matberedare.
Blanda torrvarorna. Klicka i smöret, mixa ihop. Häll i mjölken och kör ihop till en deg.

Smörj en plåt (långpanna). Enklast är om man kavlar ut bitar av degen på mjölat bakbord och sedan täcker plåten/formen. Se till att få lite överlapp mellan bitarna och nyp ihop/pressa så att skarven inte spricker när du gräddar.

När jag gjorde pajen denna gång räckte degen till ytterligare en mindre form.

Förgrädda 10 min 225 grader

Fyllning 1:

  • 1 lök (brukar jag skippa)
  • 800g köttfärs
  • 2 påsar tacokrydda

Fräs köttfärsen enligt instruktionerna på kryddpåsen

Fyllning 2:

Blanda försiktigt:

  • 8 hackade tomater (klyftor eller åttondelar)
  • 2-3 chilli (brukar jag skippa)
  • 4 dl crème fraîche
  • 8 msk majonnäs (ca 1 dl)
  • 2 krm vitpeppar

Fyll den förgräddade pajformen med tacoköttfärsen. Klicka/häll över fyllning 2 och bred ut den så att den täcker det mesta av pajen.

Grädda 10-15 min 250 grader

Strö gärna hackad lök, majskorn och hackad chilli ovanpå.

Tacopaj kräva vissa drycker:

Ett tips: Om du ska värma pajen i mikron – värm den upp-och-ned. Då behåller brödet sin konsistens.

Tags:
4 Comments