Följarfredag

På fredagar är det livat på Twitter. Det är då man brukar rekommendera vilka man tycker att andra bör följa. Detta går under namnet Follow Friday. Det är helt enkelt ett sätt att via de du redan följer få tips på vilka de i sin tur följer.

Själv blir jag väldigt glad när någon rekommenderar mig. Jag tror att de flesta tycker likadant. Jag brukar också följa de som rekommenderas av mina vänner. Likaså följer jag alltid de som väljer att följa mig (om det inte rör sig om spam vill säga).

Jag har ett system för vilka jag rekommenderar. Tänkte berätta lite om det här (140 tecken är lite för lite plats). Varje fredag försöker jag lista de twitteranvändare som har bidragit till att göra min vecka lite roligare och/eller intressantare. Jag går igenom vilka jag har haft konversationer med, vilka som har RT:at mina tweets och vilka jag har stjärnmarkerat. Dessa rekommenderar jag sedan under rubriken Veckans hits.

Svårare än så är det inte för mig. Egentligen rekommenderar jag alla som jag följer, men detta är mitt sätt att visa uppskattning för veckan som varit – rätt eller fel, så gör jag i alla fall.

Trevlig helg!

UPPDATERING:

Här är en Twittersökning som visar vilka jag rekommenderar just nu.

2 Comments